3-3 i seriefinalen mot Blåsut

6 januari 2017
img_2390

Idag var det alltså dags… för första gången på många år skulle vi slåss om en serieledning. Vid vinst hade vi gått om Blåsut med en poäng med ungefär halva serien spelad.

De senaste vinsterna har gett laget ett helt annat (men absolut inte oförtjänt) självförtroende. Träningsresan vi påbörjade i fjol och fortsatt med i år börjar helt enkelt ge lite resultat. Dagens match spelade utomhus i 5-6 minusgrader och uppehåll, helt fantastiska förutsättningar med andra ord.

Matchen började dessutom på ett alldeles förträffligt sätt. Gustaf Lundberg bombade upp en hörna i krysset redan innan klockan tickat förbi minut 1. Det var sedan också de röda som hade kontroll på det mesta. Blåsut kom visserligen upp i lite halvfärdiga lägen mellan varven men grabbarna i bak, inte minst August Jonsson som gjorde sin första match i GSK-dressen, jobbade undan bra. Tyvärr fick dock ändå Blåsut till en kvittering i minut 14. Psykologiskt riktigt och viktigt svarade vi upp med bara någon minut senare göra mål på ännu en hörna. Den här gången var det Oliver Johansson som höll sig framme och rakade in en retur. Matchen återgick sedan efter dessa två-tre händelserika minuter till föregående status där vi förde matchen men så fort vi var lite ouppmärksamma så blev det farligt bakåt. Sista kvarten av första halvlek gick vi ner oss lite, Blåsut tog över mer och mer och vi blev ängsliga, enkelspåriga och började fatta dåliga beslut. Detta straffade sig och Blåsut kunde helt rättvist kvittera ett par minuter innan paus.

Den andra halvleken började sedan ungefär som den första… vi gjorde mål omgående. Den här gången var det Karl-Arne Björk som var siste man på bollen. Matchen fortsatte också sedan ungefär som den första halvleken med den skillnaden att vi inte vek ner oss utan fortsatte att styra hela matchen igenom. Vi kunde inom ett par minuter gjort ett par mål då vi först hade en hörna i ribban och bara några minuter senare även i stolpen… men 3-2 stod sig till den 70:e minuten då vi för första och enda gången i andra halvlek blev lite passiva och ”lät” en Blåsut-spelare komma igenom och skjuta in kvitteringen trots att han fyra-fem röda spelare runt sig.

Vi jobbade på och hade sedan flera chanser att återta ledningen, det hade ju i rättvisans namn även Blåsut, men Pontus gjorde (som alltid) några kvalificerade räddningar när så behövdes och 3-3 stod sig hela matchen ut.

Enligt undertecknad ett hyfsat rättvist resultat men vi var nog ändå lite mer värda två poäng än våra motståndare idag, så lite surt känns det ändå. Spelmässigt är vi annars mycket nöjda med prestationen idag (igen). Vi hade en liten dipp i slutet av första halvlek och det kostade oss nog tyvärr segern idag. Den slipar vi bort tills på söndag när vi möter Wiking klockan 16 i arenan. Välkomna då!