Bitterljuv poäng hämtas hem från Blowout U.

5 december 2017
IMG_6771

Bortamatch hos lillebror bandystad Vänersborg. Man kan tycka att våra tuffaste och hårdaste derbymatcher bör vara signerade Gillstad SK – BK Wiking, men jag tror att det är matcherna mot Blåsut som tar det priset. Två jämna lag som kämpar och offrar sig i 90 minuter mot varandra. Dom har ett ungt lag liksom vi. Skillnaden är att vi utöver unga spelare har spelare vars namn stavas med Hieroglyfer.

Vi åkte till Vänersborg utan ordinarie målvakt Tjöta, han ersattes av den meriterade Andreas ”Bränsch” Johansson. Bränsch gjorde ett fenomenalt jobb och förmodligen sträckte sig både 1&2 gånger vid benparader. Benparader som Villas vägg Martin Berggren hade blivit avundsjuk på. Vi saknade helt enkelt spelare 2 avbytare och några spelare som gjorde sin första match för i år. Men med gott humör och vilja såg det efter 60 minuter spelat såg det ut att gå vår väg när vi hade en ledning med 3 – 0.

Vi ägde mycket boll och hade mycket utav spelet när vi fick en hörna från höger. Robban skulle skjuta och jag tror han hade glömt krutet för någon kanon var det inte, men en välplacerad boll är likaså god när nätet rasslar. Hunken stod för inspelet. Blåsut hade några skott i vinkel men inget som gav resultat även vi hade några lägen i första halvlek som vi borde förvaltat men när pipan ljöd halvlek stod det 0 – 1.

I halvtid var det bra tugg i omklädningsrummet, mycket positivt och det kändes som vi hade matchen i våra händer. När vi kom ut var det ett kämpande GSK som ville vinna denna matchen. Det gav frukt nästan direkt efter ett fint uppspel till Oliver som stod för en hejdundrans pass från kortkrita och det var bara för måltjuven Anton ”JAG” Kristoffersson att lägga dit klubban för en styrning upp i bortre. Vi skapar fina målchanser på hörnor och returer på hörnor som borde sitta. Tyvärr inget nätrassel förens undertecknad fick chansen att skjuta på en vänster hörna. Bollen hade knappt styrfart när den passerade i målvaktens Tingstadstunnel.

3 – 0 och minut 67 var det dags för Blåsut att reducera. GSK tar timeout nästan direkt eftersom vi har lätt för att bli lite för heta, när jag skriver lite heta då menar jag Ebba Gröns 800°. Vi pratar om att vi skall fortsätta hålla tryck och vara täta bakåt så dom inte får spela sin lyrbandy som dom gör väldigt bra. Det som sägs vara lätt i teorin kanske kan fela i praktiken. Något vi i Gillstad skulle få kännas vid när vi ställer upp oss i två led och låter Blåsut få 30 meter att bygga upp spel på. Minut 83 är det kvitterat och matchen spelas i princip av. Blåsut är nog nöjda med att få med sig 1 poäng och vi var nog slutkörda. Vad som kan sägas är att mitt bet på att Tuben skall vinna busligan ser ut att bli en jackpot.

Det är bara att bryta ihop och komma igen för på söndag 10/12 klockan 11:00 är det Lischderby! Vi åker och hälsar på BK Wiking i Sparbanken Arena.

Signerat Anton Kristoffersson

Poängligan
5 #Anton Kristoffersson
4 #Oliver Johansson
4 #Karl-Arne Björk
3 #Eric Sundling
2 #Robert Bergström
2 #Jesper Dahlin
1 #Gustaf Lundberg
1 #Kasper Andersson
1 #Simon Mayer

Fulspelsligan
30 min #Michael Turborn
10 min #Gustaf Lundberg
10 min #Simon Mayer
10 min #Mattias Lagerlöf