Derby mot Lidköpings äldsta bandylag.

12 december 2017
img_1484

Derbymatch mot BK Wiking på söndagsmorgonen, samling 9.30. Gåendes till bilen ser jag att snön har fallit över staden. Det är 4 minusgrader och solen är på väg upp bakom träden. Idyll, vilket kanonväder för bandy. Inser snart att vi ska spela inne i Noaks Ark och får en bitter smak i munnen men vi skall spela derby mot BK Wiking. Wiking som är ett lag som alltid vill spela bandy och inte bara plocka poäng. Ett gött gäng äldre förmågor blandat med nytt blod. Gillstad har haft svårt att plocka poäng mot Wiking de senaste åren. Idag var det vår tur att ta hem en tvåpoängare det kändes direkt. Alla var taggade och inget i matchen skulle ske utan att vi kontrollerade det. Man kan säga att vi var USA’s integritetspolitik och Wiking var Edward Snowden.

MATCHSTART

BK Wiking börjar med boll som går ut till vänster mittfältare var i sin tur försöker lägga hem bollen till liberon för att byta kant. Gillstad är pigga idag och speciellt Anton ”Tjuven i bagdad” Kristoffersson som hade tryckt en påse delikat FELIX julgröt till frukost. Passen bryts och ett skott i Tingstadstunneln ger resultat. 0 – 1 när klockan visar 14 sekunder. Två minuter senare och domaren blåser för hörna, ”Maysan” assisterar till ”Tjuven i bagdad” som söker ytterligare yta i Tingstadstunneln och bollen seglar in. 0 – 2 och ”urvisarn” står på 02:40. Dags för Robban ”Navarone” Bergström att kliva in i leken när han bryter boll och visar styrka genom att ”röva” bort närmaste Wikingspelare och vispa in den rosa korkbollen. Fjärde målet stod firma Braxen och Maysan för efter ett genialt sargpass som Braxen avslutar kyligt på i första. Dom sista 25 minuterna stod GSK för ett otroligt blekt spel, ingen ville nog ens spela bandy trots en drömstart. Detta skulle kanske bära frukt för Wiking när dom fick chans att reducera på straff. En riktig isare slås till och Tjôta räddar genom att kyligt bara sätta ner benskyddet på bollen.

HALVTID

Eftersom undertecknad var ganska tjurig efter 25 minuter tråkig bandy så hörde jag inte så mycket om vad som sas i omklädningsrummet. Men kan tänka mig att Mika sa ”Bra jobbat, guppar!”. Första målet i andra gjordes redan två och en halv minut även denna gång av firman när Oliver ”Braxen” Johansson lägger ut en boll till Maysan på högerkanten som klev runt och åkte i straffområdet och efter 5 höfttacklingar beslöt sig för att lägga in den och se nätet rassla. Äntligen dags för Wiking att få höra pipan ljuda mål när dom på hörna får in bollen. Dags för dagens målkung som ansvarade 5 mål att ytterligare göra 2 mål och det är Robert ”Navarone” jag pratar om. En genomåkning som skapades utav att Mattias ”Yxhugget” Lagerlöf slog sig in i poängprotokollet när han assistera målkungen för dagen. 1 – 7 blev till genom att Kasper ”Dynamit Harry” Andersson stod för ett fantastiskt lyft till ”Navarone” som hade åkt perfekt i djupet bara sög ner bollen och la in den.

Reducering av Wiking sker och matchloggen visar 2 – 7. Nu till superskottet rätt upp i krysset på hörna, detta stod Michael ”Tuben” Turborn för och jag tror inte att många kalsingar var torra i de grönalaget. Återigen mål på hörna signerat ”Navarone” när han blev assisterad av våran assistkung Simon ”Maysan” Mayer som stod för hela 6 poäng dagen till ära, 5 assist och 1 mål gör att han klättrar många steg i poängligan. 2 – 10 görs genom ytterligare sargpass från ”Dynamit Harry” till målkungen som la in den vid första stolpen efter en långåkning. Matchen slutar 2 – 11 och det målet är ett klassiskt hunkmål. Det är alltså Karl-Arne Hunk (Björk) som står för det målet. ”Ett klassiskt hunkmål gör lättast genom att trampa skridskor runt ett helt försvar och från kortkrita sprätta upp bollen i bortre krysset” – Wikipedia. Vi vinner matchen ganska enkelt för att alla i GSK kämpar på bra och att vi har ett superbra försvar som är först på varenda andra boll.

Poängligan och Busligan

Poängligan
7 #Anton Kristoffersson
7 #Robert Bergström
7 #Simon Mayer
6 #Oliver Johansson
5 #Karl-Arne Björk
3 #Eric Sundling
2 #Jesper Dahlin
1 #Gustaf Lundberg
1 #Kasper Andersson
1 #Mattias Lagerlöf
1 #Michael Turborn

Fulspelsligan
30 min #Michael Turborn
20 min #Gustaf Lundberg
20 min #Mattias Lagerlöf
10 min #Jesper Dahlin
10 min #Simon Mayer
10 min #Timmy Lindström