Efter en tung start visade de röda pannben.

26 november 2017
24139201_1967219379960442_661199845_o

Det dyker upp en del frågor när man som skribent skall göra en objektiv bedömning om sin insats. Hur ödmjuk skall man va? Inget säger jag. Efter två förluster så var det ju äntligen dags för att spela skjortan av Otterbäcken/Hajstorp. Ett lag liksom vi är i en generationsförändring. Det finns rutinerade spelare med bra spelsinne och kyla, det finns unga som är på väg framåt och vill visa vad de går för. När man kan kombinera lugna gubbar och ettriga yngre så har man vad man kallar för en god fruktsallad. All kvalité finns och detta skulle ju komma att visa sig direkt i matchen mot Otterbäcken eller?

Vi börjar matchen lite långsamt, inget driv i spelet. Det är som att vi glömmer våra 3 grundstenar disciplin, hög grundfart och fokus. Vi spelar inte bollen i rätt läge utan vill gärna göra både 1 och 2 gubbar innan bollen får rulla. Vi har några chanser men efter 10 minuter kommer en riktig indianare från OBK och glider igenom hela vårat lag. Han gör inga misstag, 0 – 1 i matchen och det kommer en bitter känsla som säger ”Nej, inte idag igen”. Vi var nämligen i el grande behov utav att få en vinst, inte för poängen dom trillar ju alltid in till slut men för lagkänslan. Vi behövde helt enkelt en positiv spark i rôva som det heter på västgötska. Detta skulle vi ju få men inte än för Otterbäcken skapade ytterligare en chans och ställer matchtavlan på 0 – 2 klockan står på 19:15.

Jag tror det sämsta Otterbäcken kunde göra i denna matchen var det målet. Vi tände helt enkelt till på alla cylindrar och de röda började visa sig för varandra, åka skridskor och släppa det själviska måltittandet utan istället slå passen där den skall sitta. Efter en fin brytning runt 25:30 plockade Gillstad´s egna Ivanusjkin (Erik Sundling) upp bollen och klev runt på högerkant och trocklade in bollen mellan målvakt, stolpe och benskydd. 2 minuter senare går GSK till anfall och OBK bestämmer sig för att ha busliga i straffområdet. Kasper ”Mjölkis” Andersson skall förvalta och han gör också det.

Vi har kvitterat och fått bra snurr på spelet. Ytterligare två minuter senare är det Karl-Arne ”Hunken” Björk som kliver runt på vänsterkant och passar snett in mot straffpunkten och vem är där? Såklart undertecknad som vispar in bollen i första. Vi har vänt matchen till 3 – 2 och det är dags för ännu mer mål när ”Ivanusjkin” än en gång kliver upp för att lägga ut i bredd till Oliver ”Braxen” Johansson som ligger där och lurar med sin jätteklubba. Han laddar såklart för skott och får felträff tror jag i alla fall eftersom han sköt i första när hans signum är att skjuta i bortre. 4 – 2 och GSK är sugna på mer när undertecknad kliver upp slår en pass till ”Braxen” som kapas av OBK´s målvakt som såklart tyckte att han var på boll först fast att ”Braxen” fastna i nätet bakom målet no pun intended. ”Mjökis” kliver dit, skjuter lågt och målvakten står för en superräddning. Precis innan halvlek får vi inslag från vänster där Jesper ” Dalle Dallingo” Dahlin skall slå en indianare som träffar motståndare skridskor plockas upp av undertecknad som går ut i vinkel och skjuter får en riktig drömträff och de röda har 5 – 2 i halvtid.

Knappt något sägs i halvtid, vi leder ju. Efter halvtid utökar vi vår ledning efter 30 sekunder och det är ”Braxen” som osjälviskt spelar i sida till undertecknad som enkelt kan lägga bollen i bortre. 6 – 2 och vi verkar vara ostoppbara när ”Hunken” lägger bollen till ”Braxen” som förvaltar och utökar till 7 – 2. Dags för OBK att äntligen tvåla dit den. Kommer faktiskt inte ihåg hur men det var säkert ett fint bandymål. 7 – 3 och GSK får straff kl 64:28. Gillstads lysande stjärna Dalle Dallingo skall skjuta och som han gör det, precis som en häst sparkar. 8 – 3 och ytterligare lite slappt försvarspel när OBK får förbi bollen bakom våran långhortne målvakt Micke ”tjôta” Holm. Lite synd att vi släpper in mål när vi egentligen är ganska överlägsna. Dags för GSK signerad straff som vi inte lyckas förvalta fortsatt ställning 8 – 4 gör den gamle OBK räven mål 8 – 5. Vi hade äran att få ha med oss Gustaf ”Uteliggaren” Lundberg idag som utan problem skjuter in 9 – 5 efter ett ganska konstigt anfall egentligen. OBK kunde göra sista målet i matchen på straff och vi tar med oss två poäng till Vänersborg på lördag nästa helg där vi möter Blowout (Blåsut).

Lagets spelarhatt gick till Jesper Dahlin från Kasper Andersson med motiveringen ”Han är min backkollega”.

Signerat Anton Kristoffersson

Poängligan och Busligan

Poängligan
3 #Oliver Johansson
3 #Anton Kristoffersson
3 #Erik Sundling
2 #Jesper Dahlin
2 #Karl-Arne Björk
1 #Gustaf Lundberg
1 #Kasper Andersson
1 #Robert Bergström
1 #Simon Mayer

Fulspelsligan
20 min #Michael Turborn
10 min #Simon Mayer
10 min #Mattias Lagerlöf