Ett snöigt Skövde med rivig is blev ett hinder

20 november 2017
rosenberg1

Efter en dålig premiär hemma mot Mosserud som slutade 9 – 3 till värmlänningarna. En match där vi var dåligt förberedda och hade en bristande respekt för motståndaren var det äntligen dags för en revansch denna helg. Vi kom till ett snötäckt Skövde och en bandyplan med lika fin yta som ett sandpapper kornighet 60. Inga trevliga förhållanden för ett lag som är bortskämt med perfekt is, detta är ingen ursäkt men det blir såklart förändringar i ett lag vars spelplan som går ut på att bollen är rund och rullar snabbare än vad vi åker.

Vi kommer alltså ut med en helt annan inställning än i premiären. Vi ska gå vinnande ur denna kamp. När matchen startar är Gillstad SK ett lag fyllt med självsäkerhet. Inom dom första 10 minuterna har vi haft bra energi med fina anfall, anfall som resulterar i hörnor där vi tyvärr inte kan få in bollen. Efter ett fint spel på högerkant får vi dock en hörna som Simon Mayer skall lägga in, efter ett bra inspel svingar Robert ”Kanonen från Navarone” Bergström sin klubba och korkbollen far iväg rätt på en Skövde spelares klubba som är innanför mållinjen. Klockan står på 13:06, mål är ett faktum och ställningen är 0 – 1, vi trummar på i lugn takt och skapar mycket. Ett inspel från kortsidan signerat Oliver ”Braxen” Johansson, studsar över undertecknads klubba. Ett riktigt bra anfall som byggs upp från grunden som lite beskriver hela matchen för Gillstads del. Studsen var inte med oss ikväll.

Efter bra försvarsspel och fina anfall är det dock dags för Skövde Bandy att tvåla dit den. Efter ett superkast från målvakt till nästan vårat straffområde studsar bollen perfekt och deras anfallare får friläge med våran finska jätte Simon ”Karlsson på taket” Skoglund. Tyvärr rasslar nätet och Skövde får fira kvittering. Klockan står på 25:32 och på tavlan står det 1 – 1. Ända till halvtid har vi en bra period med frilägen och returer på hörnor men lyckas inte få avkastning på våra satsningar.

Halvtid 1-1
I omklädningsrummet sägs inte så mycket rent spelmässigt. Vi skall fortsätta som vi gjort tidigare, vi spelar hård bandy och det är ett måste när vädret inte är med oss. Trots bra stämning när vi går ut får vi ett mål i baken redan efter 3 spelade minuter utav andra halvlek. Ett mål som förmodligen borde ha rensats tidigare, något vi har haft problem med i år framför mål. Skövde får kämpa in bollen och klockan står på 48:28, 2 – 1 i matchen och vi behöver nu börja slå mer lyror då isen verkligen börjar bli ospelbar. Vi börjar skapa en hel del hörnor men vi kan inte förvalta dom.

Klockan står på 76:53 när Skövde skjuter en hörna som går in via ett benskydd. Efter detta blir matchen något avstämd. När klockan tillslut ljuder står det 3 – 1 till hemmalaget och Skövde får göra sälen på ett rivjärn utav fruset vatten. Gillstad SK gör inte sin bästa match men vi krigar hela matchen och skapar mycket. Det enda som skiljer är 2 mål. Vi tackar Skövde bandy för matchen och välkomnar dom till vår hemmaborg senare i säsongen.
Nästa match är lördagen den 25/11 och vi hälsar Otterbäcken/Hajstorp välkomna till arenan. Succétiden är 12.30!

Signerat Anton Kristoffersson

 

Poängligan och Fulspelsligan uppdateras från och med denna matchen. Jag satsar mina 20 kronor på att antingen Mattias ”Yxhugget” Lagerlöf eller Michael ”Tuben” Turborn vinner fulspelsligan

Poängligan topp 3
1 #Robert Bergström
1 #Simon Mayer

Fulspelsligan topp 3
10 min #Simon Mayer
10 min #Michael Turborn
10 min #Mattias Lagerlöf