Förlust med 2-6 mot Wiking

12 februari 2017
img_1484

Vi har det ofta lite svårt mot Wiking och så var fallet även idag. Matchplanen var att stressa dom högt, mest för att själva komma in i matchen och sedan vara tighta i mitten på egen planhalva så att varken bollar eller spelare skulle ta sig in där.  Det började också alldeles förträffligt, Kasper Åkegård gjorde 1-o redan i tredje minuten efter riktigt galant solo-åkning och vi fortsatte sedan att pressa och störa Wikings uppspel så dom hade egentligen ingenting att säga till om de första trettio minutrarna… då vi tappar fokus och låter en Wiking-spelare köra igenom hela laget och sätta 1-1. Då hade vi hunnit bränna ett inte helt oävet antal bra chanser att uttöka vår ledning. Istället kan Wiking även ta ledningen bara några minuter senare och dom hinner även göra 1-3 innan domaren blåser halvtid. Kändes hyfsat orättvist men det är ju faktiskt målen som räknas, inte målchanserna.

Hur som helst så kunde vi ju inte hänga alltför mycket läpp, vi hade ju dominerat spelet ganska ordentligt och om vi bara kunde se till att inte släppa till dom här enkla målen och då även gör några stycken själva så skulle det ordna sig. Det såg också till en början bra ut även i andra halvlek när Kasper gjorde sitt andra mål och reducerade till 2-3 efter ett fantastiskt förarbete av Simon Mayer. Vi hade ett antal kvitteringslägen men nu hade Wikings målvakt sått ogräs i huvudet på de röda som blev tveksamma och började göra ganska tama avslut… när vi sedan vid ett bränt friläge istället fick 2-4 och sedan ganska snart även 2-5 i baken tog matchen i all väsentlighet slut. Wiking hann dock med att göra även 2-6 innan den var helt över.

Det här var naturligtvis inte riktigt vad vi hade tänkt oss men det är bara att bryta ihop och komma igen. Det var egentligen inget större fel på spelet under större delen av matchen, det var bristen på effektivitet som sänkte oss idag. Som tur är har vi två chanser till bättring och bot nästa helg när vi först tar emot Blåsut hemma på fredag kväll klockan 19 på utebanan och sedan tar en liten tripp till Otterstrand för ett möte med OBK/Hajstorp på söndag.