Stabil 8-4 seger borta mot Slottsbron

18 december 2016
wp-1482092095823.jpg

Tack vare en sjukstuga utan dess like såg det länge ut som att vi skulle behöva åka till Karlstad utan avbytare men efter att Jesper Dahlin trotsat sitt penicillin och vi första gången behövt aktivera vårt samarbetsavtal med Kålland så fick vi ändå med oss 14 spelare.

Erfarenheter från förra mötet gjorde gällande att vi skulle samla ihop oss i defensiven och låta Slottsbron köra sig trötta för att sedan köra över dom. Det gick lite sådär, vi fick ingen riktig ordning på defensiven så Slottsbron kunde göra både ett och två mål (vilket kunde varit bra mycket mer om inte Simon visat hög klass i målet) innan Simon Mayer kunde reducera direkt efter Slottsbrons 2-0. Efter en halvtimme blev Karl-Arne nerdragen i straffområdet och Dahlin gjorde inget misstag utan satte säkert kvitteringen. 2-2 stod sig sedan halvleken ut.

I halvlek pratade vi mycket om att få upp lite fart i spelet. Trots att vi hade kvitterat så kändes det inte på något sätt bra utan vi gick ner oss till deras tempo och kom därför fel både i offensiven och defensiven. Vi hoppades att vi genom att istället gå upp och trycka lite på dom kunde få fart både på skridskor och hjärnor. Vi hade rätt. De röda tog tag i matchen från start i andra halvlek och släppte det sedan inte.

Först gjorde Alex Ahlström 3-2 efter en fin soloåkning, Mayer ville inte vara sämre så han gjorde en likadan bara ett par minuter senare. Vi tuggade sedan på i tio minuter till innan det small 2 gånger på 2 minuter. Båda gångerna var det Alex som stod för att avsluten. Första gången var det Kalle Björk som stod för smörpasset, andra gången var det värt andra Kållands-lån Jonathan (Bonus) Larsson. 6-2 och matchen var mer eller mindre över. Vi kontrollerade matchen totalt men det började synas tendenser till slapphet så helt bra kändes inte förrän vi i 81:a minuten då Alex dundrade in sitt fjärde, vårt 7:e mål. Den här gången på hörna.

Slottsbron lyckades till slut ta sig förbi den mänskliga muren Simon och få till två tröstmål, dock med ännu ett solomål från Mayers klubba däremellan.

8-4 till slut och det känns givetvis väldigt trevligt att gå till julvila med två raka vinster i bagaget. Nästa match blir hemma i arenan mot Blåsut den 6:e Januari.