Tillbaka på vinnarspåret efter 6-4 hemma mot OBK/Hajstorp

15 januari 2017
GSK-OBK-170115

Efter att förra helgen lärt oss värdefull läxa om vikten av att fokusera på rätt saker verkade det redan på lagmötet som grabbarna taggat till på ett helt annat sätt än förra helgen. Vi gjorde också lite positionsjusteringar i laget som i alla fall den här matchen såg väldigt lyckade ut. Vi tog omgående tag i taktpinnen och släppte den egentligen inte ifrån oss förrän i den 80:e minuten… och då var matchen redan avgjord.

Grabbarna tog tag som sagt direkt tag i både match och boll och spelade den klokt inom laget, släppte den i sidled och gjorde mer eller mindre allt precis som vi pratat om. Det gjorde också att vi titt som tätt kunde komma nära OBK’s mål för ett avslut. Tyvärr var det ändå OBK som tog ledningen efter drygt fem minuter, efter att en röd spelare råkat friställa en OBK:are som inte gjorde något misstag. Detta var egentligen talande för hela matchen. Vi styrde den fullständigt och OBK fick i lång stunder knappt låna bollen… men rätt som det var så slog någon en indianare och så blev det livsfarligt. Det var lika mycket tur som (Pontus) skicklighet som gjorde att inte OBK trots total underlägsenhet spelmässigt inte ledde i paus. Vi kunde först kvittera i den 19:e minuten på straff efter att Johan Djup gett sig ut på ett litet äventyr och blivit nerdragen i straffområdet. Jag ska inte säga att den var jättebilligt men jag tror inte att vi fått den om inte inte OBK fått en straff bara några minuter tidigare (som Pontus tacksamt nog räddade). Hur som helst så klev Gustaf Lundberg fram och smällde dit kvitteringen. Efter en halvtimme visade Gustaf att han inte bara kan göra mål på straff när han dunkade upp en vänsterhörna i krysset till ledning 2-1 och några minuter innan halvtid tyckte Oliver att det var hans tur att göra mål på hörna. Det skottet var också imponerande…. men kanske inte på riktigt samma sätt som Gustafs. Mål blev det i alla fall och vi gick till halvtidsvila med ledning 3-1. Det ska dock sägas att det fanns bud på mycket mer… så många chanser var det nog längesedan vi skapade på en och samma halvlek men den avsaknad av den sista lilla skärpan i avsluten och för den delen en lång rad mycket kvalificerade räddningar av målvakten höll OBK kvar i matchen.

Vi hade inte så mycket att klaga på i halvlek så det mesta handlade om att få grabbarna att behålla fokus och fortsätta med samma spel i ytterligare 45 minuter. OBK öppnade andra halvlek med ett betydligt högre tryck på våra försvarsspelare i uppspelsfasen vilket gjorde att vi inledningsvis inte riktigt fick till samma fina spel som i första halvlek. Men förutom ytterligare en indianare (med baklängesmål som resultat) lyckades vi ändå hålla kontroll på spelet- Efter ungefär 20 minuter orkade OBK inte riktigt hålla uppe pressen längre och återgick spelet i mångt och mycket till vad som utspelade sig i första halvlek. Här hade vi också en bra period där Gustaf först vårt fjärde och sitt tredje mål för matchen, inte på en fast situation den här gången utan på ett skott utanför straffområdet. Sedan var det dags för Anton Kristoffersson, som haft lite otur med snedstudsar, monsterräddningar och liknande under hela matchen. Efter en fin framspelning av Simon Mayer rundande Anton snyggt målvakten och lade bollen i kassen. Några minuter senare var det Simon som gjorde något liknande efter passning från Gustaf. 6-2 med kvarten kvar och matchen var därmed mer eller mindre över. Det kände nog spelarna också för nu började vi släppa in OBK mer och mer i matchen och dom fick lite onödigt göra både 6-3 och 6-4 innan matchen to slut.

Stabil vinst blev det hur som helst och idag spelade vi (bortsett då från de sista 10 minutrarna) precis som vi ska göra. Coach Karlsson gick mest och njöt på kanten och det var nog nästan så man kunde skönja en liten, liten glädjetår i ögonvrån…. och jag klandrar honom verkligen inte för det, idag spelade alla verkligen riktigt riktigt bra och kan vi bara behålla samma spel och fokus och skippa de där frispelningarna av motståndarspelare som vi gjorde titt som tätt så ska vi nog kunna ge LAIK en match nu på söndag. 18:30 smäller det!